05 January 2012

Hal Orang Perempuan: Organic Aid Vitamin E Moisturizing Cream.

Hai Assalamualaikum.

Nak tahu, sudah berjuta kali sy nampak produk ni di Guardian, Watson. tapi tak pernah ada rezeki hendak beli. sebab sudah ada moisturizer from Clinelle. so buat apa beli ye tak? but few weeks back, before the Langkawi Escapism, pergi Guardian dan Watson bersama sepupu, si Aton. time tu duit Petronas dah masuk. memang shopping tanpa fikir masa depan lah jawabnya kan?

Saw this product on the shelf, baca the label, and I was like, macam best je. tanpa fikir masa depan, terus ambil dan pergi bayar di kaunter bersama beberapa barang lain like Clinelle Toner, Lactacyd, and Garnier Masker.

 This one is the small bottle.
Can you see the Non-Sticky Non-Greasy label?

Bila dibuka tutupnya, ada satu cover putih.
Function: to prevent the cream from oozing out when the bottle is put upside down.

And when you open the cover, there you go!

The cream is quite thick and heavy, tak macam moisturizer Clinelle yg sy pakai tu. bila first time apply, rasa macam sangat ergghhh apa benda ni. but after a while, when the cream is fully absorbed, rasakan keajaibannya! it moisturizes the skin well and is non-sticky and non-greasy as it claims! sumpah ni! bau dia pun sangat lembut. :)

And bila bangun dari tidur, sentuh kulit muka, alahai lembut sangat! serious! sekarang ni, asyik nak letak tangan kat pipi je sebab kulit lembut hikhikhik. bila keluar rumah pulak, after applying sunblock dan BB cream, boleh nampak kulit muka glow. :D

Mesti korang cakap itu aje ke effect dia? wait! baca ni:
New Vitamin E Moisturizing Cream with amino acids is a gentle, effective skin-care product that contains Vitamin E to promote and maintain a healthy, radiant complexion. And amino acids to help restore nutrients emollients for added softness, plus moisture-replenishing humectants to protect against the sun and wind. One application of Vitamin E Moisturizing Cream will soothe and refresh dry, rough skin and leave it creamy-smooth and naturally beautiful.
Dah baca? faham kan? mari sy jelaskan lagi. Vitamin E ni adalah sejenis antioksida, in which is very good for your skin. Vitamin E prevents cellular and collagen damaging, which leads to skin dryness, fine lines and wrinkles! selain tu juga, Vitamin E is good for scar treatment and sunburn treatment. nak lagi? Vitamin E is also a good sunscreen! however the bad news here is badan kita tak dapat menghasilkan Vitamin E, maka Vitamin E haruslah diperoleh dari sumber makanan and not to forget, thanks to Organic Aid Vitamin E Moisturizing Cream!

Jadi, this product is absolutely good for your skin sebab dia ada Vitamin E. :) Selain tu jugak, it is proven to be non-comedogenic [doesn't block the pores] and hypo-allergenic [ less likely to cause allergic reaction].

So, you guys boleh dapatkan produk ni di Watson or Guardian terdekat dengan harga RM14++. it's affordable yet a very good product from Organic Aid. trust me, it's worth to purchase this and have your healthy skin. See you later!
Assalamualaikum. :)  
My Photo

21 comments :

TinyAppLe said...

huhu.. cam bgus je moisturizer nhe.. nk cuba laa juga..

dye.yana said...

best eyh? tak pernah teringin nak try sebab bekas dia macam tak cute je. haha

Cimot said...

@TinyAppLe
first time apply, mmg rasa mcm ehh ape bende kat muka ni. tapi it comes with Vitamin E tu yg bagus. :) u should give it a try. :)

Cimot said...

@dye.yana
best sebab ada Vitamin E tu. :) bekas dia mmg tak cute sebab tu org kata don't judge a book by its cover kan. hihihi :)

saharinasaharudin said...

nak try la.mcm best je :)

Cimot said...

@saharinasaharudin
memang best! :)

Anonymous said...

Rasa nak try la..x Sabar

gino744 said...

Guys.?? Lelaki boleh ke.. Kulit berminyak boleh ke.. :-)
Mcm nk try ja...

gino744 said...

Guys.?? Lelaki boleh ke.. Kulit berminyak boleh ke.. :-)
Mcm nk try ja...

Cimot said...

gino744:
For sure. Not specified for girls only. I pun kulit berminyak. And this cream takkan buat muka kita nampak lagi berminyak; Non-Stick Non-Greasy claim. :) Give it a try.

dania daniel said...

Leh pkai cream then pkai bedak ke?

Adaa Saida said...

Macam mana nak pakai ye? Adaa dah beli tapi tak tahu nak pakai acane. Pakai macam pencuci muka ke??

Cimot said...

Hee nope, not like pencuci muka. After you wash your face, apply toner and then this moisturizer. tadaaa siap! :) if going out, apply sunblock then powder. now you're ready to go! :)

Si DauN CeRi said...

yeayyy tq for making this good review. sy baru beli cream ni sbb tertarik bila die state kat botol tu organic aid, non sticky non greasy, plus ade pure wheat dlm die..



tp syg sgt ade paraben dlm cream ni, tp nakkan vitamin E yg bgus tu jugak.. so i decided to give it a try. x sabar nk tggu hasilnya.. hehehe

dila said...

Mana2 produk slalunya akan ada paraben. Cuma kuat atau x je kandungan dia. Paraben tu utk melindungi satu2 produk tu dari berkulat.yelah nak tahan lama. Yelah, cuaca kat malaysia ni kejap panas kejap sejuk..jadi kalau brg2 ni terdedah kat suhu2 ni dia akan cpt berkulat.Sstgh ubat yg kita makan pun ada paraben.

wimie said...

Hai..sy slh seorg pengguna tegar vit e cream ni sejak umur 14 tahun ketika muka tgh jerawat teruk.remaja..skg sy dh umur 28 tahun..stil lagi guna..bg sy sgt brkesan hilang parut..kalo parut jerawat yg thp korek tu akan hilang dlm masa 2 bulan..kalo parut yg biasa je 2 minggu hilang.works to my skin..tp utk pkai siang xrecommend kot..sy pkai malam or weekend kalo xkua umah..xperlu pkai byk just ratakan je..xrekemen pkai siang kalo kne sunlight muka jd peluh..n kalo rajin sy akan letak lbh skit n gosok kuat skit kat bahagian parit degil konon nk bagi absorb lah knon nya..kne rajin pkai..br nmpk perubahan..

Cimot said...

@wimie:
Thanks for the review dear! :)

Anonymous said...

hi, mcm mana turutan awak pakai krim ni dgn sunblock and bb cream?sebab lpas sy sapu krim ni, muka berpeluh, so terus pakai loose powder. dah skip sunblock.

Cimot said...

@Anon:
This one is moisturizer kan. So after cleansing, toning, move on to this cream. let it absorb for a while, after 5-10 minutes gitu. Then baru pakai subblock/bb cream/foundation. But ada orang suggest, this one better pakai malam je. Siang, berpeluh. :) Anyhow, any cream pun, after application, biar dia absorb dulu. Then baru move on to next regime. :)

Anonymous said...

tapi en, krim ni boleh buat muka jadi putih tak ? sebab kulit saya gelap kusam laaa. Hmm

Cimot said...

@Anon:
I am not quite sure about whitening effect. Sorry :)